Fairchild-Harris Home

You are here: Home / 2016 Homes / Fairchild-Harris Home

Fairchild-Harris Home

This house was remodeled in 2016.  This remodel and addition to existing single story home combines advanced green building technologies with clean and minimal open floor plan efficiencies for healthy and functional living. The clients requested a three bedroom two bathroom, second floor addition. The addition is clad in rainscreened local wood siding above a white stucco cube enclosing the existing first floor.

The interior first floor walls were removed to create an open plan common area. A covered north front porch and partially covered rear south-facing terrace expand the living space to create a spacious ground level. Large southern lift-slide windows provide the great room with ample natural light and ventilation. An elegant floating stairway, made from steel and wood, allows the user to pause at the landing and look out before ascending to the second level where the bedrooms are located. The sec-ond floor has a compact plan containing the private spaces. A stunning view of the flatirons is visible from the master bed and bathroom. A simple muted interior color scheme is used throughout.

Winner of the BGHT 2016 People’s Choice Award!